träff med en gammal kompis

Hallå hallå, nu har jag inte skrivit på en hel dag, haha kan du tänka dig :P Igår var det vanlig skoldag med tråkiga ämnen och dagen var dessutom lång - gick till 4! Efter att vi slutat var det bara att ta sitt pick-o-pack och skynda sig hem för att slänga i sig en snabb middag bestående av nudlar och smörgås innan det blev dags att ta bussen till Liljeholmen för att möta Stephanie för att åka till Kulturama där vi går på dans. Riktigt kul faktiskt :) Vi dansar till låten Boardmeeting med Timbaland, bara så att du vet. Sen var det dags för den jobbiga delen. Dansen slutar nämligen halv 8 och det är ju idol klockan 8 så varje torsdag får vi springa till tvärbanan för att åka typ 12 stationer till liljeholmen, ta t-banan hem och sen springa resten. Stephanie är lyckligt lottad som har jättenära hem från stationen medan jag har typ mer än 600 meter!! Det är fett jobbigt att springa när man är helt slut efter dansen (tro det eller ej men det är jättejobbigt att gå på dans...!) och jag har en jättejobbig uppförsbacke. Alltså den är typ inte brant men den är seg och lång!!! Men igår hann vi med en tidigare tvärbana så jag hann till och med se den delen av idol som är innan pausen! :) BRA JOBBAT MARTINSSON!

Resten av kvällen spenderade jag i mitt rum med en skräckfilm och lite snacks bestående av frukt! Nyttigpetter är vad jag är numera! Filmen vad ganska äcklig faktiskt, inte liksom monsteräcklig utan spännande-äcklig! Lugnt Vatten heter den och den borde ni verkligen se. Nicole Kidman och Sam Niel spelar jättebra! Ett filmtips för er som gillar att få kalla kårar när vi ser på film! Btw, har någon sett den??

Idag väckte mamma mig vid 10, för det hade jag sagt till henne. Så jag gick upp, åt frukost, kröp ner i sängen igen och kolla på One Tree Hill och så kom Bullen (er som inte vet vem det är så är det min lilla katt :D ) och ville gosa så det hela slutade med att jag stängde av tv:n och myste med henne tills jag plötsligt slumrade till och somnade! Ojoj, mamma trodde att jag hade tid med det så hon väckte inte mig igen. Så klockan 12.20 vaknar jag igen och kom på att idag skulle jag ju träffa Lisa (en gammal barndomskompis) så här kunde jag ju inte ligga och såsa - täbnk om hon liksom ringde och så ligger jag i pyjamas i min säng helt ofixad!! Så det blev att skynda sig på med kläder, tvätta håret och sminka mig innan jag kunde slappna av. Det dröjde ett tag innan Lisa hörde av sig men nu har hon smsat och sagt att hon slutat så nu ska jag ta t-banan till T-Centralen för att träffa henne där. Det ska bli kull att träffa henne, har inte gjort det på typ FÖRlänge nu! Ciao!

P.S
Ikväll åker jag och fmailjen till landet (som ligger i närheten av Trosa, Vagnhärad) så jag kommer inte kunna skriva förrän på söndag! Men hoppas att ni kommer ha en härlig helg för det kommer jag ha! På söndag ska jag också träffa PR lite... undra vad vi ska hitta på? Anyway.... vi hörs på söndag allihop! PUSS

vanlig dag

Idag har det varit en helt vanlig dag. I skolan gjorde vi inte så mycket, förutom blev utskällda av vår samhällslärare christer för att vi skolkat, blivit chockade av att vi fick veta att redovisningen i samhälle är imorgon, varit GANSKA stressade, fick ordern att "leka" kunder i en affär för att kolla servisen och pratat en massa skit! Så ser en dag ut kan man säga ;)

Just nu är jag ensam hemma för mamma o pappa är och handlar. Pratade just med Stephanie på telefon - vi försöker korta av våra tal (till redovisningen som bara får vara 3 minuter MAX) som ligger på typ 2 minuter var. AJAJ - inte bra! För sen ska Anna prata också och då blir det alldeles för mycket! Men men, vi får väl se!

Snackade också med Sanna för en stund sen (på msn) som klagade på att jag alltid skriver så långt HAHA, så här ska hon få ett kort inlägg!
Ikväll blir det lite plugg, because of the test and the speech tomorrow - OMG! Men egentligen är det inte så mycket så jag känner mig väldigt lugn. Finns säkert skolor med betydligt jobbigare veckor (???)! Och sen får vi ju INTE glömma idol klockan 20.00 heller. Igår var det killarna som sjöng och som tur var blev rätt kille utröstad (tycker jag) men jag tycker fortfarande: UT MED KNUT! Men ikväll är det alltså tjejernas tur. Kul - för jag tycker att girlsen i år är mycket bättre!
Så, nu kom le parents hem igen så nu ska vi gå och laga mat på familjevis! MYS!
See you :)

100 %

Dagen började med att jag vaknade at ett sms som jag fick klockan 06.56 av Stephanie. Hon mådde tydligen dåligt och skrev att hon skulle bli hemma idag, fine tänkte jag... bra att hon sa det! Så jag gick upp typ då och klädde på mig, åt frukost, gjorde mig i ordning innan jag gick, då var klockan runt 08.50. På vägen till skolan mötte jag Sara och Ulrika så jag gick med de till jumpasalen där vi bytte om och gjorde oss klara för idrotten. Idag blev det spökboll för hela bunten, ganska roligt faktiskt och mitt lag vann - twice ;) hihi
Till lunch blev det några lite udda biffar, men lunchen blev bättre eftersom jag lunchade med Stephanie (även kallad PR :) ), Sandra och Johanna. Vi hade väldigt roligt pratandes om fester, kläder, jobb och pengar - ändå tills jag kollade på klockan och insåg att vår lektion började om 4 minuter, så det blev att rusa upp för 8 trappor (det är INTE lätt - trust me) och med ilfart öppna skåpet, riva ut böckerna man behövde och kuta in i klassrummet. Som tur var så hann vi precis innan Martin (svenskaläraren kom)! TUR! Lektionen var ganska slapp och i slutet av lektionen fick vi tillbaka våra uppsatser kallade "Blondie-texter" med betyg på. Jag kan inte bli mer än nöjd - MVG! Det är mitt andra MVG (fick det också på administrationsprovet)!! Åh, vad glad jag blev! Det var inte väntat kan jag ju säga...

Dagen avslutades med matte, men jag och PR satt och pratade om lite annat också. Lite kul måste man ju få ha + att vi ligger före i planeringen! HAHA
Efter skolan kunde jag tyvärr inte hitta på något med henne, eftersom jag inte ens hade börjat plugga till provet vi har den 26:e (onsdag) så vi kramades och sa hejdå!

Väl hemma så ringde jag Stephanie för att uppdatera henne om allt hon var tvungen att veta om imorgon - läxor och så och sen satte jag mig ner med näsan i Näthandelsboken. Läste hela kapitel 1 och halva 2:an idag så resten får jag ta imorgon - inte så svårt direkt! Sen har jag också kollat idol, SÅKLART, och röstat på Daniel. Det finns faktiskt inte direkt någon annan som är värd att gå vidare tycker jag. Ut med Sam och Pär - de är irriterande på ngt sätt!

Men nu har det precis varit paus och då kom det en dokumentär om Victoria Beckham som jag fastnade för. Jag tycker att hon är en skön tjej som kan ta skit men ändå så att det inte syns. Alla har så förutfattade meningar om henne men om man verkligen lär känna henne tror jag hon är en underbar vän. Även om hon är liite blåst i vissa situationer. Ex:

Victoria - Men DU, tänk om jag gör bort mig inför alla?

Tränaren - Det kan du bara göra om bollen får en studs.

Victoria - Ehh... vadå studs hehe?

Tränaren - Men du vet... när bollen studsar på marken en gång innan någon fångar den...

Victoria - Haha jahaaaaaaa - en sån studs!

Men men, jag tycker i alla fall att man borde ge henne en chans! jag tycker att hon klär sig snyggt, har bra smak och har humor till 1000. Spana gärna in hemmes hemsida och blogg på www.dvbstyle.com !
Nu ska jag och mamma ta lite glass och kolla på "finalen" av kvällens idol. HA det gött - GOD NATT!

          
         

stressad gårdag

Efter att jag ringt Melanie och bestämt att vi skulle ses så tog jag det lugnt, innan jag insåg att jag hade en hyfsat stor läxa kvar att göra - samhälls/engelskan skulle vara klar till på måndag (idag). Så det var bara att ta tag i den och få den klar. Lite krångligt eftersom den skulle innehålla mina åsikter om abort och skolan och det som redan stod var det jag tyckte men jag var tvungen att skriva ännu mer så vi får hoppas (vi i min grupp) att det går hem :)

Senare ringde Melanie och sa att hon var vid T-Centralen och då var det dags för mig att ta mitt pick-o-pack, som bestod av nycklar, mobil, iPod och åkkort, och åka iväg för att möta henne. Det blev lite kaos på perrongen eftersom min hjärna slutat funka och trodde att hon skulle komma med Mörby, men hon kom egentligen med Fruängen så där höll vi på att missa varandra! Men det gjorde vi inte. På väg hem till henne så pratade vi lite om vad vi gjort i helgen och så. Jag berättade allt jag gjort (typ shoppat asmkt, tagit det lugnt, blivit pank, köpt alla saker jag köpt, fikat och sovit) och Melanie berättade allt om sin Skövderesa. Hon verkade ha haft det roligt i alla fall!
Väl hemma hos henne så skulle hon äta lite eftersom lunchen på tåget inte direkt blev av... så jag höll henne sällskap innan vi satte igång med att ladda ner låtar till min iPod, göra hennes läxa som var att skriva ett föredrag om en bok hon har läst för länge länge länge sen och bli stressade. Jag blev stressad av att Melanie hela tiden tjatade på mig att jag retade henne, och OKEJ det må vara sant för jag satt och trummade på bordet, sa att hon borde skynda sig istället för att snacka med sina kompisar på msn och var lite allmänt irriterande ;) men men kul hade vi ända tills klockan blev efter 22.30 och det blev dags för mig att dra hem. Jag var nöjd eftersom jag fått som jag ville - 50 nya fräcka låtar att lyssna sönder (som de andra ;) ) och stackars Melanie satt kvar hemma med en halvgjord läxa och stress upp till öronen... oopsie... hon kanske inte är så glad på mig idag. Men det får jag ta....
Klockan är nu 8.15 och jag ska snart börja dra mig mot t-banan för att åka till skolan men jag har verkligen ingen lust! Btw Stephanie smsade imorse att hon inte kommer idag för hon är sjuk, hon hostar har ont i halsen och blöder näsblod. STACKARN! Men jag ska ringa henne efter dagens slut och uppdatera henne om det som hänt i skolan och så.... men men - krya på dig gumman och till alla andra... PUSS

Bästis

image17


 

Anna Maria Bristrand - Jag saknar dig <3

filmkväll eller bara mys

Sådär, kom precis hem från en dag på stan. Jag följde med Stephanie för hon behövde lite assistans när det gällde shoppingtips och sånt så jag ställde upp. Hade ändå inget annat för mig så. Väl i stan blev jag också jättesugen på att shoppa - men icke sa nicke eftersom jag är luspank för tillfället :S Hjälpte istället Stephanie att hitta en halsduk (samma som min fast annan färg - vit), en mascara (samma som mig :P men det är ju enklare att rekomendera sånt man själv äger!), ögonskugga och en kajal! Ascool till hennes mörka ögon. Det tyckte vi båda två! Sen gick vi på donken (det var ett tag sen jag gjorde det nu) och jag köpte bara 1 hamburgare och Stephanie köpte en LillaMenyn. Vi satt där och åt innan vi bestämde oss för att åka hem. Oj, glömde berätta att jag faktiskt köpte en film. Lugnt Vatten heter den.

Pratade just med Melanie i telefon, hon kommer hem från Skövde ikväll, och vi bestämde att vi skulle ses! Kanske skulle kolla film men eftersom det blir lite sent (hon kommer hem vid typ 20.00) så kanske vi bara tar det lugnt med lite snacks och musik - ska försöka övertala henne att vi laddar min iPod med ny musi för det behövs kan jag ju säga ;) och Melanie är ingen svår person att övertala när det gäller musik - för hon vill ju också ha nya låtar! Ska bl a ladda ner:

Bryan Greenberg - Someday
Imogen Heap - Speeding cars
Sean Kingston - Beautiful girls
Jimmy Eat World - Work
Lionel Richie - Say you, say me
Goo goo dolls - Give a little bit
UB40 - Breakfast in bed
Travis - Re-offender
Trespassers William - Lie in the sound

Aja, nu ska jag gå och käka middag, pannkaka från igår! Åh vad jag är hungrig... ;P

Söndag

På ett sätt så hatar jag söndagar. Själva känslan av att man måste gå till skolan nästa dag gör så att hela söndagskvällen i stort sätt blir förstörd! Varför kan jag inte bara njuta av dagen som den är? Det är definitivt något jag tänker pröva idag. Idag vaknade jag hyfsat tidigt och gick då upp och åt frukost med pappa. Efter det hörde jag hur min mobil pep stup i ett så jag checkade vad det var som hände med den. Jag hade bara fått lite sms men från några som verkligen gjorde mig glad. Stephanie, som jag ska träffa idag, hade skrivit att hon vaknat och att jag skulle höra va mig när jag var klar. Mamma skrev att hon snart är på väg hem från Lysekil (yeey :) ) och sen var det ett sms från Lisa (min barndomskompis) som undrade om vi inte kunde träffas nästa vecka. Jag svarade att jag var ledig på fredag eftersom vi i Frans har studiedag då så då bestämde vi att vi ska ses på fredag! KUL! Det var verkligen jättelänge sen vi sågs... tror inte ens att det var i år... :S

I alla fall så ska typ jag och Stephanie åka till stan för att göra lite ärenden. Jag har i.o.f.s redan haft mitt lilla roliga på stan denna månad ;) är helt pank och har fått kläder etc för över 2.500 så... men jag följer med som personlig assistent när det gäller shopping. Åh, det är verkligen uppfriskande att gå på stan. Många fattar inte riktigt vinken med det hela men det gör vi. Det är bara så härligt att strosa runt kollar på kläder, smycken, smink och skor och bara vara. Att sen avsluta med en fika och genomskådning av folket som passerar caféet är inte heller trist! Att gå på stan är bland det bästa som finns, speciellt i gott sällskap! :)

Men men, nu ska jag ta och skynda mig lite så att inte stackars Stephanie får vänta alldeles för länge! Skriver mer ikväll! BYEBYE!

Stan med pappa

Imorse ställde jag klockan på 10, men måste ha stängt av den i sömnen för jag vaknade lite senare av att pappa väckte mig vid 11.10 och sa att det var dags att gå upp. Vi åt frukost och efter det klädde jag på mig, sminkade mig och när jag var klar åkte vi in till stan för att kolla efter en speciell skinnjacka (nämd innan...). Väl inne i stan gick vi in i affären där jackan skulle finnas, men jag såg den ingenstans så jag frågade en tjej som jobbade där. Hon sa att den troligtvis skulle komma in i slutet av oktober - men AHH! Jag ville ju ha en skinnjacka NU, i oktober är det redan kallt och det är ju lite sent att köpa en DÅ, så vi letade vidare. Var bl a inne på ESPIT, MQ, FCUK och JC. Men ingenstans hade de någon som föll mig i smak. Så plötsligt när vi var på väg ut från gallerian så slog det mig att tidigare i veckan hade jag frågat en tjej på hägerstensåsens perrong vart hon hade köpt sin jacka (eftersom den var grymt snygg :) ) och hon hade sagt på Wacko på Drottninggatan vid kulturhuset. Så det blev att traska dit för mig och pappa - och YES - där hade de hennes jacka! De hade bara 1 kvar i min storlek så det var liksom meant to be ;)
Så det fick bli den istället för den andra från Benetton (fast de kostade lika mycket - 1.600 kr ) men det var den värd. Efter besöket på Wacko fortsatte vi in på Åhlens för jag skulle kolla efter en större halsduk. Tro det eller ej men jag hittade en som var perfekt för mig. En grå trekantshalsduk av akryl! Så det fick bli den också.

Lite senare när vi satt och åt lunch på BarCelona ringde mamma och sa att hon hade sett ett par jättesnygga boots på DinSko som jag borde spana in. Så när vi hade ätit upp (vi åt 4rätters tapas - mums!) gick vi direkt till DinSko och jag provade dessa skor. De var väldigt enkla och väldigt billiga, kostade bara ca. 400 kr så... det fick bli ett par av de också! På vägen hem ringde Madeleine och det var faktiskt roligt att höra från henne, har inte hört från henne på evigheter. Vi pratade lite om att ses i oktober då det kommer en ny film på bio med Mandy Moore (hon är även med i A walk to remember och Because I said so).

Nu ska jag ta och ringa till Stephanie för vi tänkte kanske gå på bio ikväll men just nu är hon i Gömmarn för hennes lilla kisse - MAJA - har kommit tillbaka efter att ha varit bortsprungen i typ 4 veckor :( men nu är hon tillbaka, lilla gumman... men men vi får se om det blir någon bio, annars blir det kanske en utekväll med några andra kompisar, vi får se som sagt! PUSS PUSS




   <- Jackan är en liknande modell & skorna är de jag köpte ->  

Bryan Greenberg

image14

Till er alla - DETTA ÄR EN AV VÄRLDENS HETASTE KILLAR!
<3

smått och gott

ÅHH vad det är härligt med fredagar :) jag vet inte vad det är men jag blir liksom gladare på något sätt.
Med en sovmorogn var hur min dag började, sen hade vi matte då jag och Stephanie satt och ritade på ett av mina papper medan vår mattelärare snackade om typ bollar och otekniskt spel haha. Fattade typ inget men men, det var kul ändå! Sen var det dags för lunch och det var inte så gott men vi satte oss med Johanna Lee, Sandra och Macka. Blev lite flamsiga och började grisa med maten och göra en massa experiment, rekomenderas EJ.
Det var sen det blev lite knas... alla var trötta efter näst sista lektionen så alla gick med på att dra hem. Grejen är ju liksom att om ALLA drar hem så kan inte läraren ha någon lektion och han/hon tror att vi alla trodde att lektionen var inställd. Men idag var det några som inte ville gå, för de ville inte ha skolk på sitt betyg så de kind of förstörde det hela! Men va fan, orkade inte bra mig så jag, Charlotte, Sara och Stephanie drog i alla fall (det var vi INTE ensamma om, det var typ 5 stycken som stannade kvar... :S ). Whatever... det är inte ofta som man tar chansen och skolkar så...
Efter skolan hade jag och Stephanie sällskap med Charlotte (Sara vek av tidigare för att träffa sin pojkvän) till slussen där vi sen tog t-banan vidare mot Mälarhöjden eftersom vårt lilla hundjobb ligger där. 1 timmes promenad med Backus blev det idag - och tro det eller ej - vi fick betydligt mer betalt än vi trott. 100:- var isället för typ 70 :- - det är stort enligt mig ;)

Nu har jag och pappa precis kollar klart på idol och jag ska nog ta och titta på One Tree Hill innan det blir sängdags. Mamma är ju som sagt i Lysekil (nära göteborg) så det blir en dotter-och-far-helg kan man säga. Imorgon ska jag och pappa åka in till stan för att shoppa lite. Jag behöver en skinnjacka och har sett en urläcker från Benetton. Det som förvånade mig var att priset inte verkade vara något problem för dem (1.600 spänn :P ) så jaa det får väl kanske bli den - hoppas bara att den sitter snyggt på också! Senare på kvällen ska vi äta ute på någon restaurang och bara ha det mysigt. Det är inte så ofta som vi två brukar göra sånt direkt. Tiden räcker liksom inte till. Ser faktiskt fram emot en heldag på stan med pappa :)

Btw här är en annan jättehärlig låt -> http://www.youtube.com/watch?v=cJefYZdBCkA
Den är från One Tree Hill och är skriven av Jake till Peyton <3 kärlek :)

Good AND bad things

Dagens tankar & känslor har varit blandade på både ett positivt och ett negativt sätt. Början på dagen var lite komisk eftersom när jag ringde Melanie klockan kvart i 8, då vi normalt tar t-banan, svarade hon sömnigt och det visade sig vara så att hon låg och sov. OMG tänkte jag - stackars henne som var tvungen att typ antingen rusa till skolan, ringa och sjukanmäla sig eller lösa det på något annat sätt... men det löste sig i alla fall. Såg henne i skolan så jag antar det i alla fall haha ;) Dagen rullade på som vanligt och vi hann med två redovisningar i ämnena Turism (om de 14 underverken) och i Försjälning&Service (om hur man ska göra en monter rolig på en mässa med aktiviteter blabla...). Vi slutade t.o.m lite tidigare eftersom jag och Stephanie (som arbetar tillsammans på ett grupparbete) typ redan är klara så vi gick bara efter att ha redigerat en liiiten grej i vårt arbete. Snabbt hem sen för att ladda om på nytt med middag och ombyte innan det var dags att åka till nästa måste - dansen :) men den är ju alltid rolig :) för er som inte vet dansar jag streetdance på Kulturama nära Sickla udde.

Än så länge har väl dagen sett rätt okej ut, tills jag kom hem och mamma och pappa satt i köket och pratade. Det visade sig att mamma gråtit och verkade vara jätteledsen över något. Jag blev rädd och tänkte, men va fan har hänt nu liksom! Mamma berättade härom dagen att hennes bästis (en av de från när hon gick i gymnasiet - de har typ känt varandra i 30 år) fått en blodpropp och låg nu på sjukhus. Jag blev väldigt chockad över händelsen men de hade sagt till nära och kära att det kanske skulle gå att ifxa. Detta var tre dagar sen. Idag ringde Annikas (bästisen hette Annika) man och berättade att Annika dött på sjukhuset. Han var jätteledsen när han pratade med mamma och han bröt ihop flera gånger. Jag förstår honom verkligen! I slutet hade Annika mått så dåligt och varit i ett sånt dåligt skick att hon bara andads med hjälp av en aspirator. OM hon inte hade haft den hade hon inte ens levt igår. Läkarna hade sagt att om hon fortsatte andas med hjälp av den så skulle hon leva högst några dagar till och det var det inte värt eftersom familj och vänner inte kunde kommunisera med henne så då tog familjen beslutet om att stänga av aspiratorn och Annika fick somna in. Mamma är väldigt ledsen över detta och det är lite jobbigt, men jag förstår henne. Att mista sin bästa vän som man har haft i evigheters evighet är inte lätt! Dessutom skulle detta gäng (bestående av mamma, Annika och två andra kompisar - som har hållt ihop sen gymnasiet) åkt på en weekend till Lysekil för att umgås och bara ta det lugnt och ha kul tillsammans. Så istället för att ha det kul och prata minnen så åker de till minne av Annika - det var väldigt fint tycker jag. Det som känns mest tokigt är att även fast jag aldirg träffade Annika så känns det som om jag förlorat någon - jag med! Men, som jag lärt mig sen tidigare händelser så fortsätter livet ändå, hur svårt det än verkar vara i detta nu. Jag lovar!!!

Ikväll blir det nog lite filmtittande och umgänge med familjen. Man vet aldirg vad som kommer att hända härnäst! CARPE DIEM (fånga dagen)!

Detta inlägg är delvis till min mamma och till minnet av Annika (R.I.P), emn även till er andra också! <3




19 september

åkte till skolan som vanligt denna dag som i morsr var riktig kall, så det blev att ta jacka och halsduk. När det gäller halsduk så åkte bajenhalsduken på, den är varmast och finast ;) tunnelbanan var försenad men jag hann i tid till första lektionen ändå, som var näthandel med "favoritläraren" Solveig, haha eller inte! Hon är så himla jobbig och det är typ ingen som gillar henne. Jag är en av de som inte direkt har henne som favvo! Men men, vi skulle söka jobb på hennes lektion som vi sen skulle redovisa för klassen så för mig blev det barnpsyokolog hus BUP i nacka. Kanske inte direkt mitt drömjobb men jag skulle kunna tänka mig att jobba som barnpsykolog. Men men... efter skolan som idag slutade tidigare än vanligt, eftersom spanskan blev inställd (vet ej varför, bryr mig inte heller :P ), åkte jag hem och bytte om innan det var dags att hämta Stephanie med moppen och åka till Cillas och gå ut med Backus (idag igen). Idag skulle vi, till skillnad från igår, gå ut med honom alldeles ensamma. Vi tog ut honom på en 1 timmes promenad på stigar och i skogen där vi t.o.m vågade släppa honom lös. Hälsade på lite hundar, plockade upp bajs, busade med Backus och skrattade en hel del var vad denna promenad hade att bjuda på. Det som var så himla kul sen var att när vi kom tillbaka till huset och hade bara kvar att skriva en lapp till Cilla så händer detta: Jag sitter och skriver medan Stephanie står och busar med Backus, plötsligt öppnas en dörr lite längre in i huset och den äldsta sonen (namnlös och snart 20 år) tittar ut. Han drar snabbt igen dörren igen när han märker att det är VI som är hemma i hans hall och inte hans mamma. Grejen var att han knappt var påklädd heller. Det var vad Stephanie sa i alla fall... attans att jag missade det då :P men han verkade bli fett rädd när han såg oss, HAHA.

Sen bar det av hem till mig för att vi inte var klara med en turism-uppgift som ska in imorgon så efter det körde Stephanie hem sig själv på min moppe. Alltså jag satt ju såklart bakpå men hon körde hem alldels själv, duktig flicka va? Det tycker i alla fall jag, det är faktiskt inte så enkelt som det ser ut att köra moppe. Man måste gasa, bromsa, blinka, tuta tänka och svänga typ samtidigt och aldrig försvinna bort i sin lilla värd som den där bakpå kan göra... då kan det gå illa....! Men jag litar på Stephanie så det är lungan. Väl hemma började mamma och jag att laga middagen och lite senare joinade även pappa oss. Hela familjen stod till slut och stekte köttbullar och kokade potatis i köket. Gott blev resultatet i alla fall!

Nu har jag laddat upp med hallonsorbet och myskläder och ska lägga mig i sängen och kolla på mitt älskade One Tree Hill - got natt stockholm <3 :)

Inte för att skryta men...

...jobbet som hundvakt idag gick strålande. När jag (och Stephanie som också fått jobbet) åkte till Mälarhöjden för att träffa Cilla som äger hunden så var vi ganska nervösa. Tänk om vi gör bort oss? Tänk om hon inte tycker att vi passar för just detta? Tänk om jag säger något knasigt och fel? Och sånna saker.... men när vi kom dit visade det sig vara kolugnt. Cilla var hur trevlig som helst och första gången (som var idag) skulle hon följa med oss och visa lite vart vi kunde gå och berätta lite om Backus (hunden :) ) och lite sånt, och det gick också bra. När vi var tillbaka efter kanske en 20 minuters promenad pratandes och skrattandes så visade hon oss runt i sitt stora, och då menar jag verkligen STORA hus. Det låg precis vid vattnet med två väldiga balkonger och jättemysig inredning och jag tyckte allt där var helt perfekt. Vi bestämde också att vi skulle gå ut med Backus imorgon och på fredag efter skolan. Haha, äntligen ett litet extrajobb. Jag är verkligen den som behöver mycket pengar just nu så det här sitter som en smäck ;) Och efter dessa två promenader har man tjänat ihop 150 :- dåligt är det då inte!!!

Well, well nu börjar snart idol igen så det får jag inte missa så byebye <3

Lista

Jag vet att det kan anses vara lite töntigt att göra listor och lägga ut de på sina bloggar men jag tycker bara det är ett roligare sätt att få veta lite mer om personen som bloggar. Så här har ni min lista:

Sminkar du dig varje morgon?
Ja, i princip - ser hemsk ut annars...
Tvättar du håret varje morgon?
Nej, det gör jag inte. Men det händer!
Rena underkläder varje morgon?
Haha, detta trodde jag var en självklarhet
Äter du frukost varje morgon?
Jaa, frukosten är viktigast tycker jag
Vad är ett måste i din frukost?
Det är mitt te tror jag
Lägger du fram kläder kvällen innan?
Nej, men det händer att jag planerar lite vad jag SKA ta på mig dagen innan :P
Vad är det första du gör på morgonen?
Går upp och sätter på tekokaren innan jag hämtar min katt som varit ute hela natten!
Hur lång tid behöver du på dig att bli klar på morgonen?
Jag går alltid upp 2 timmar innan vi börjar, så...
Surfar du innan du går till jobbet-skolan?
Nej, så internetberoende är jag faktiskt inte
Är du morgonpigg eller skit-trött?
Både och! Vissa dagar kan jag liksom studsa upp medan vissa dagar känns som skit!
Vad har du för sorts väckarklocka?
Jag har en klockradio som spelar musik när jag ska vakna :)
Lyssna på musik på morgonen?
ALLTID, det får mig på bättre humör
Sover du i pyjamas/nattlinne?
Alltid pyjamasbyxor och linne typ, eller kallsonger...
Läser du tidning på morgonen?
Nej, inte hemma i alla fall. Kan hända att jag tar en Metro på väg till skolan!
Hur tar du dig till skolan?
Först går jag upp till t-banan (Hägersten) och sen tar jag den till slussen där jag byter mot gröna linjen

Sådär, nu fick du lite mer information om mig på morgonen ;) puss


Blabla, skola och jobb?

That's right! Skolan idag är inte värd att nämna eftersom ingenting speciellt roligt hända så... det enda som var lite speciellt var att vi skulle rösta fram vilka friendsombud vi ville ha från klassen. 2 stycken. Och guess what? JAG BLEV VALD! Haha, nej jag skämtar. Jag vill inte vara friends och jag tror inte heller att jag kommer bli framröstad men jag hoppas att de som jag röstade på blir det - men vilka jag röstade på är en hemlis... ;)

Har precis ätit lite rester från gårdagen som tidig middag eftersom jag snart ska iväg på jobb. Ja, tro det eller ej men Sara Martinsson har faktiskt skaffat sig ett jobb. Inte världens mest glamourösa eller så men det duger för mig. Jobbet kallas hundvakt och går ut på att man går ut med hundar och får sedan pengar för det - man tackar!


           image10   +       image11     =        image12

Efter jobbet blir det nog en ganska lugn kväll. Det är ju idol ikväll som man inte får missa ;) och sen har jag en uppgift att göra till imorgon. SPANSKA! Jag ska också ta och be om ursäkt till er som läser spanska och som jag "kollat snett på" när ni berättat att spanska är svårt - nu vet jag exakt vad ni snackar om. Jag har ju liksom läst franska i typ 4 år så det är lite svårt att ställa om, om ni fattar (?). Så hehe förlåt, ni vet vilka ni är......

Anyway, nu ska jag ta och ringa Stephanie och prata lite skit med henne, men skriver mer sen :) keep on blogging guys! Det ska i alla fall jag göra. Så det så! 

Karneval 07

image9


Förlåt men jag har ju glömt att berätta att den 6 september hade vår skola (Frans Schartau) karneval. Det kan man beskriva är en mildare version av nollning kan man säga. Alla klasser skulle under temat Sagor bestämma en saga tillsammans och sen klä ut sig till den. Vi HP1B valde Aristocats (inte för att det är någon RIKTIG saga men anyway...) så alla klädde ut sig till katter med svans, öron och svarta kläder. Det går ut på att den klass som har bäst utklädnad och bäst uppträdande (för om man ville vinna så var man tvungna att uppträda) för att vinna. 1orna kunde vinna pizza, 2orna biobiljetter och 3orna första utspringet! Det var ingen annan 1a som uppträdde så vilka tror ni vann - VI SÅKLART!!! jippi! Så någon gång framöver kommer vi få äta pizza, antagligen på PizzaHut eller något liknande och alla hoppas på att det kommer ske under skoltid. Det var roligt även fast vi skämde ut oss LITE när vi stod på scenen, utklädda till katter och sjöng "Alla snubbar vill ju vara katt..." HAHAHA... lyckat!

:)


Lååång dag

Herregud så lång denna dag har varit. Den började med att lärarna hade bestämt att vi skulle ha skolfotografering vid 9.00 i morse så byebye sovmorgon! Lite synd eftersom jag börjar efter 10!!! men men sånt är livet...
Aja, skolfotot kan jag tyvärr inte säga blev lyckat, eller jaa mitt ensam foto blev inte det i alla fall. Fotografen tog först en bild och sen sa hon åt mig att le. Men du vet när man blir tillsagd att le ser man bara fejk och uppblåst ut (i alla fall jag :S) så det kortet blev heelt misslyckat. Så jag valde, vi fick nämligen välja kort!, det andra där jag inte ler. Sen rullade dagen på som vanligt med lektioner o.s.v tills efter lunch då jag och Stephanie fick syn på en kille från vår gamla klass - Alfred! Så vi snackade lite med honom och hans kompis som tydligen redan hade slutat, inte så nice att då tänka - Kul för er, vi har dock 4 timmar kvar här i skolan! Men kul att se honom i alla fall - oväntat!

Efter sista lektionen, som var Turism, drog jag och Stephanie till Tully's vid slussen för att ta en fika. Vi kände att vi var värda det efter denna LÅNGA måndag! Så det blev varsin milkshake och jag vågade prova en lite udda smak - amaretto som visade sig vara himmelskt gott. Så det kan jag lätt rekomendera till er alla! Så där satt vi på ett café och snackade om allt och alla haha! Och efter ett tag lyckades Stephanie släpa med mig in i en tidningsaffär mittemot caféet, grejen är att jag har haft mina nya höga boots idag så mina fötter kändes som två stora bölder efter denna dag så jag var inte direkt SÅ jättesugen på att behöva gå omkring mer än nödvändigt men snäll som jag är följde jag med henne in dit en stund innan vi bestämde oss för att ta t-banan hem. Skööönt, för jag var trött, inte bara i fötterna, utan i hela kroppen när jag kom hem. Haha, snacka om otränad ;)

Ikväll blir det fotbad och fotmassage för mina stackars fötter, men som ordspråket är: "Vill man vara fin, får man lida pin" och det har jag verkligen gjort idag. Sen blir det nog tv-zappande i mysbrallor och hela kittet innan det är dags att släcka lampan och sussa kudden. Oopsie, har inte gjort svenska läxan som är att hitta en textrad från en film, låttext, bok eller ett citat som betyder speciellt mycket för en. Hur ska det gå? Vad fan ska man välja liksom? Men som tur är har jag en på lager tror jag. Den betyder i alla fall väldigt mycket för mig eftersom textraden kommer från en låt jag lyssnade jättemycket på under den tiden då min mamma vad sjuk! Tack, för att du klarade dig igenom det hela. Älskar dig för det, mamma! Så den får det nog bli...
Aja, nu ropar fotbadet på mina fötter så det är väl bäst att jag kilar iväg då... see you :D



"SAY GOODBYE TO DAYS LIKE THIS, AND GIVE IT JUST ONE MORE TRY"
image7
- Hittade ingen annan bild på mamma, så denna får duga :) hihi

This song makes me smile

Ville bara säga att ni som inte hört talas som Sean Kingstons låt Beautiful Girls har här chansen att göra det eftersom jag säger bara en sak: Ni missar verkligen något - SKÖNASTE LÅTEN JUST NU -> http://www.youtube.com/watch?v=Lt6o8NlrbHg



Btw, glöm inte att spana in Biancos höstkollektion på www.bianco.com TIPS BARA, för de har grymt läckra skor. Love this one!

Sluttjatat

Jaha, nu kommer jag att veta hur det känns att sitta och skriva om allt roligt OCH tråkigt som händer i mitt liv eftersom jag äntligen (enligt många) har skaffat mig en blogg. Det är nog Marias största förtjänst så ett litet tack till dig då! Det har ju blivit en riktig hit det här med bloggandet, och det förstår jag eftersom jag själv läser en dels bloggar. Det är liksom ett sätt att kommunicera med världen. Blablabla - back to subject!

Idag har det varit en väldigt lugn dag eftersom gårdagen var ganska "fartig". Igår var jag och min familj (mamma o pappa) bjudna till Marias pappas 50-ård fest. Vi klädde upp oss lite extra fint och träffade Maria på vägen för hon stod och väntade på Andreas. När vi kom dit var det redan ganska mycket folk. Om jag ska vara riktigt ärlig kände jag knappt igen 1/3 av alla men men, social som jag är gick jag runt och hälsade på de flesta. Under kvällen bjöds det på en jättegod förrätt med räkor och sallad och till varmrätt kött som INTE var lamm (som jag sagt till min pappa :P) utan kalv. Jag var allt lite skeptisk från början men insåg snabbt att det var riktigt mumsigt, tro det eller ej!
Maria fick sen mycket beröm av sitt val av efterrätt - Rominlags pannacotta med skogsbär och vit choklad. Det var riktigt gott men tyvärr orkade jag inte allt eftrersom jag var ganska mätt efter de andra två rätterna.
Sen blev det dags för mig, Maria och (Marias kusin) Josefine att uppträda till låten Tommy tycker om mig med Carola. Egentligen gillar inte jag den sortens musik men vi hade skrivit en egen text som handlade om Janne (han som fyllde år) och texten blev lyckad men dock inte framträdandet. Microfonen vi skulle sjunga i funkade inte som det skulle, Carolas röst hördes lite FÖR mycket i bakgrunden och när alla övriga gäster skulle sjunga med lät det förjävligt på ren svenska! Men men, det var ju tanken som räknades.

Senare på kvällen blev det dans och Marias bror Anders var DJ. Under kvällen hade det bjudits på alkohol (tyvärr inget för oss mindreåriga...) så alla vuxna var lite halvfulla och tyckte därför att det passade bra att inta dansgolvet. Till min stora förskräckelse inkluderade det även mina föräldrar! Hahah, jag har nog aldirg skrattat så mycket åt de, men jag kan ju säga att det var lätt INTE värst... vissa av singelkvinnorna verkade tro att de ägde hela dansgolvet! MEN KUL VAR DET!
Jag kom inte i sängs förrän klockan var runt 2 så idag har jag varit rätt mosig. Dagen har spederats på nästan ingenting. Jag har suttit lite vid datan, gjort spanska läxan (eftersom jag inte vill ligga efter, ty jag har inte gjort föregående läxor i just spanskan - :S OOSPIE), legat och kollat på One Tree Hill i min säng (måste bara säga till er som inte vet att jag är ett STORT fan av One Tree Hill!) och så beställde mamma och jag hem grekisk mat eftersom pappa skulle jobba. Och nu sitter jag här och skriver i min nyskapade blogg! Känns riktigt bra faktiskt!
Resten av kvällen ska jag nog ägna mig åt att se på en film som jag lånat av Stephanie. Mannen som kunde tala med hästarna heter den... got to go now - see you guys!



Jag & Maria - bästisar sen 1an

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0